Personalizare

Agentia de publicitate Promotop Iasi pune la treaba cele mai bune metode de personalizare. Aceste metode permit aplicarea imaginii tale practic pe orice tip de suprafata. Va prezentam mai jos pe cele mai des folosite.

 

Broderia reprezinta procesul cel mai des utilizat atunci cand vine vorba de personalizarea textilelor: sepci, tricouri, camasi, salopete, etc.

Cum functioneaza?

O masinarie de brodat transfera design-ul, stabileste tipul de broderie, dimensiunea si culorile pentru logo-ul dvs.

Avantaje:

Un logo brodat are un aspect mult mai elegant si este rezistent in timp.

Orice logo poate fi brodat, indiferent de complexitate si numar de culori.

Este o metoda ce se preteaza atat la suprafete netede cat si la suprafete neregulate.


 

Transfer serigrafic. 

Prin transferul serigrafic se pot reproduce imagini clare, care scot in evidenta si cele mai mici detalii, in special pe tricouri.

Cum functioneaza?

Logo-ul sau imaginea dorita este transferata pe produs cu ajutorul unei hartii special peste care se aseaza o presa incalzita. Transferul serigrafic poate fi multicolour sau unicolor si se poate aplica atat pe textile, dar si pe alte materiale.

Avantaje:

Este util atunci cand nu stim exact ce numar de produse vom avea, astfel se reduc si alte costuri inutile pe pierderi de materiale.

Transferul serigrafic este rezistent in timp si la multe spalari, precum si la zgarieturi, intemperii si radiatii solare.

 


 

Tampografia este un proces de imprimare care poate imprima imagini 2D pe obiecte 3D printr-un procedeu care presupune transferul imaginii dorite de pe placa pentru tiparire, cu ajutorul unei suprafete de silicon, pe un substrat. Aceasta metoda se foloseste de obicei pe suprafete dificil de imprimat prin alte procedee.

Avantaje:

Gama diversificata de culori ce se pot imprima.

Pot fi imprimate obiecte cu forme diversificate si texturi moi:  mingi antistres, jucarii, sticla, plastic, metal, pixuri, etc. Timp redus de executare.

Gravura reprezinta cea mai rezistenta tehnica de personalizare pe obiecte metalice si nu numai.

Rezultatul gravurii este dat de materialul pe care se graveaza care poate fi din lemn, sticla, metal, plastic etc. Deosebim doua tipuri de gravuri: cu laser si mecanica. Cea mecanica sapa in adancime, iar freza folosita este diferita de la o lucrare la alta.

Avantaje:

Se poate imprima o gama larga de materiale.

Aceasta tehnica nu foloseste vopsele sau solventi toxici.

Rezistenta in timp.

 

 


 

Serigrafia este cea mai cunoscuta tehnica de imprimare pentru tricouri si nu numai.

Cum functioneaza?

Serigrafia presupune utilizarea unei site pentru a transfera cernelurile pe produsul dorit: tricouri, geci, sepci, calendare, agende, etc. Se foloseste o racleta pentru a umple ochiurile sitei. Acest procedeu presupune ca fiecare strat de culoare sa fie folosit succesiv, astfel ca, avem nevoie de mai multe placi serigrafice, cate una pentru fiecare culoare in parte. In cazul acestei tehnici nu recomandam sa folositi fotografii cu multe detalii.

Avantaje:

Rezistenta crescuta a culorilor imprimate.

Solutia perfecta pentru raportul cost-beneficiu atunci cand vorbim de cantitati mari.

Se pot obtine grosimi mari ale stratului de vopsea, acest lucru duce la efecte unice ale imprimeului.

 


 

Sublimarea. 

Logo-ul dorit este mai intai tiparit pe o hartie speciala care va trece pe produsul final in urma aplicarii unei temperaturi inalte.

Cum functioneaza?

Se printeaza grafica dorita pe coala speciala, apoi se pozitioneaza coala respectiva pe produsul ce se doreste a fi personalizat si se introduce in presa termica. La peste 200 grade are loc procesul de sublimare prin care moleculele de apa se transforma in gaz, iar pigmentii respectivi se transfera de coala speciala pe produs. 

Avantaje:

Rezistenta in timp, la zgarieturi, apa.

Imaginea dorita iese foarte clara si in culori vii.

Se preteaza foarte bine la textilele care contin material sintetic.


Decalcomania reprezinta procedeul de transfer al oricarui tip de desen pe obiecte din ceramica, sticla, portelan, urmat de un procedeu de coacere a produsului rezultat  in cuptoare specializate.

Avantaje:

Este un procedeu ecologic.

Desenul imprimat nu se sterge.

Se poate realiza orice tip de lucrare in culori liniare si policromie.

 


 

Stickerul cu lentila de rasina sau eticheta volumetrica se realizeaza dintr-un autocolant PVC taiat pe forma dorita si imprimat digital sau serigrafica, peste care se aplica o rasina epoxidica transparenta. Aceasta rasina poate fi rigida sau flexibila, in functie de obiectul ce urmeaza a fi personalizat. Stickerul astfel obtinut poate fi aplicat prin simpla lipire pe orice tip de suprafata.