Cu toţii iubim şahul, jocul minţii, cel care dezvoltă inteligenţa, imaginaţia şi creativitatea, gândirea critică, puterea de concentrare, de analiza şi evaluare, observaţia şi răbdarea, şi ne încurajăm copiii în a practica acest sport.

Aşadar, când am aflat de iniţiativa Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi de a organiza la Palas Atrium Iaşi concursul “Şah în Şcoala 2018”, noi, cei din echipa Promotop, ne-am bucurat nespus de iniţiativă şi am decis să ne alăturăm efortului celor deja implicaţi în eveniment.

Structurat în turnee pentru clasele I-II, III-IV şi V-VIII, concursul a fost un mod plăcut de petrecere a timpului liber pentru sute de participanţi, părinţi şi copii veniţi din toată ţara şi din Republica Moldova, 100 de echipe de copii (formate fiecare din 4 titulari şi 2 rezerve) întrecându-se în ascuţimea minţii pentru a câştiga premiile puse în joc.

Colegii noştri s-au alăturat reprezentanţilor Academiei de şah Cotnari şi au realizat materialele promoţionale necesare desfăşurării evenimentului, ajutându-i astfel pe micii şahişti şi pe organizatori.

Îi felicităm pe toţi participanţii pentru alegerea de a-şi petrece timpul stimulându-şi gândirea logică, imaginaţia, practicând fair-play-ul, educându-şi răbdarea, puterea de concentrare şi responsabilitatea.

“Şahul se joacă în mintea ta şi nu pe masa din faţa ta, a spus el. Dacă joci numai ce vezi, nu o să câştigi niciodată. Ideea este că pentru a excela în şah şi în orice alt domeniu, trebuie să-ţi imaginezi. Trebuie să vezi dincolo de ce se află în faţa ta.” Howard Roughan